Tigertail beach

De volgende strandlocatie is Tigertail Beach op Marco island, Florida! Ook dit is een van de betere schelpenzoek locaties in Florida. Dit komt omdat Tigertail Beach moeilijker te bereiken is dan de meeste andere stranden, dus zijn er minder mensen en meer schelpen.

De weg naar het strand

Als de auto is geparkeerd moet je eerst door een mangrove-pad om op een modderig strand te geraken. Een van de weggetjes die naar het modderstrand lijd lijkt bedekt te zijn met een bewegend tapijt. Dichterbij gekomen blijkt het echter een kolonie van rode mangrovekrabbetjes te zijn die snel wegvluchten zodra je nadert. De andere kant op kijkend zie ik echter al snel dat dit niet het echte strand is.  Er waad een groep mensen in een ondiep stukje naar de overkant van de rivier, om bij het volgende stuk mangrove uit te komen. Dit is dus wat ons ook te doen staat, er is nou eenmaal geen andere weg. Eenmaal aan de overkant volgt er nog een stukje mangrove waarna eindelijk het echte kristalheldere met schelpen bedekte Tigertail Beach in zicht komt.

Schelpen

Het schelpen verzamelen gaat hier inderdaad prima, en zelfs de grotere soorten worden redelijk wat compleet gevonden. maar de zon brand zo vel dat de terugtocht snel in zicht is. Gelukkig hebben we nog een paar dagen op Marco island dus gaan we overmorgen nog eens naar tigertail beach.

De Kano

Als het dan tijd is om weer terug te gaan naar Tigertail Beach huren mijn vader en ik een kano. Dit is een prachtig alternatief om bij het strand te komen. En onderweg zie je natuurlijk van alles de vele soorten reigers staan aan de waterkant en de vissen springen gewoon uit het water. Ook visarenden zijn hier gemakkelijk te vinden, soms zelfs vissend! Het allermooiste is nog een Schaarbek die over komt vliegen. Het is maar een kort stukje dus je bent zo op het strand.

Strombus alatus

Hoewel de soort strombus alatus nog niet volledig hadden aangetroffen vinden we hier nu met zijn allen samen zo’n 7 goede exemplaren! Dat in combinatie met nog vele andere soorten tweekleppigen en gastropoden. Een van die gastropoden treffen we nog levend aan bij de rivierkant Bussycon perversum een prachtige grote wulkachtige waarvan ik helaas geen goede foto van heb kunnen maken. Omdat ik mijn apparatuur liever niet mee neem naar een strand, dit is tevens de reden dat je vooral foto’s van schelpen in de afgelopen blogs hebt gezien.

de schelpen die zijn gevonden in Tigertailbeach staan natuurlijk ook in de database op deze site LINK.