Sanibel island

Tijdens onze vakantie in Florida kan een bezoek aan Sanibel island natuurlijk niet ontbreken. Dit staat namelijk bekend als een van de beste plekken in de wereld om schelpen te zoeken. Natuurlijk speelt de toeristen industrie hier enorm op in, je kunt niet ver rijden op het eiland zonder een standaard schelpenwinkeltje te zien. Daarnaast staan zelfs alle eetgelegenheden vol met vele schelpen uit de omgeving die je net zo makkelijk zelf van t strand raapt.

Aankomst

Aangezien ons hotel bij Fort Meyers beach staat moeten we nog een klein stukje rijden naar Sanibel island en we komen dan ook pas later in de ochtend op het eiland aan. Na in een van de restaurantjes wat gegeten te hebben rijden we door naar de noordkant van het eiland waar we parkeren voor de brug naar Kaptiva island. De zon is inmiddels al bijzonder fel aan het branden de temperaturen kunnen oplopen tot wel 40 graden, het is dus uitkijken op het strand.

90 Kittenpaw’s

Toch moet ik toegeven dat Sanibel island zijn naam waarmaakt, als je op het strand komt zie je enorme schelpenhopen liggen en ook het strand is bedekt in een tapijt van schelpen. De meeste echter zijn tweekleppigen met enkel losse kleppen. Niet heel interessant voor de verzamelaar maar enkele blijf je gewoon oprapen. Bij de meeste mensen zullen de pecten in de smaak vallen, maar ik bleef maar kittenpaw’s (Plicatula gibbosa) oprapen waarvan helaas ook de meeste losse kleppen. Toch is het mij gelukt 90 stuks op te rapen waarvan ook enkele doubletten.

Nog meer schelpen….

In het begin ga je natuurlijk op zoek naar de grotere soorten als Dinocardium robustum en Strombus alatus hiervoor kun je het beste afstanden maken. Toch zullen heel veel mensen de kleinere soorten over het hooft zien in de schelpenhopen. Schelpen als bijvoorbeeld Impages cinerea, Modulus modulus en Cerithinum lutosum mogen er ook zijn. En deze vind je door met je neus op het zand en in de schelpenhopen te kijken. Daarnaast kun je een gruismonster mee nemen voor de nog veel kleinere soorten.

 

Volgende week Fort Meyers Beach!

Wie weet komen er nog schelpen uit Florida online op de webshop dus houdt www.mineralenenfossielenkopen.nl goed in de gaten. En meer weten over schelpen in het algemeen kijk dan gerust eens verder op www.mineralen-fossielen.nl