Inmiddels al weer meer dan vier jaar geleden, begon ik naast het verzamelen ook met het verkopen van fossielen en mineralen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot www.mineralenenfossielenkopen.nl een website waar ik bijna dagelijks veel energie in stop om deze te kunnen onderhouden.

Eind 2019 is daar nog een website bij gekomen, de verzameling was inmiddels zo groot geworden dat hier een eigen platvorm voor nodig was. Dit platform is www.mineralen-fossielen.nl geworden, hierdoor kan ik gemakkelijk de verzameling bijhouden, bijwerken en informatie met de wereld delen. Daarbij word de bron van informatie op de website steeds groter.

Er zullen nog de nodige (determinatie) foutjes in de website zitten, maar met jullie hulp worden deze foutjes gemakkelijk opgespoord. Heb je een foutje gevonden? informeer dan ibe.naturalhistory@gmail.com

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ruilen

Ik heb in het verleden regelmatig de vraag gekregen of ik de producten uit de webshop ook zou willen ruilen. Tot nu toe heb ik dit meestal met nee geantwoord, dit komt doordat het administratief heel lastig is om goed te regelen. Daarnaast wil ik de verkoop & privé collectie zo veel mogelijk gescheiden houden, omdat het dan makkelijker is om alles bij te houden. Daarnaast ga ik items uit mijn eigen verzameling ook niet te koop aanbieden.

Maar het klopt dat ik net als de meeste verzamelaars ook veel restant materiaal van mijn verzameling heb. Dit is nou eenmaal het geval wanneer je zelf gaat verzamelen, je selecteert tenslotte thuis na het prepareren pas uit wat jou wilt houden en wat niet.

Tot nu toe heb ik het voor mij overtollige materiaal gewoon in de webshop gezet, een goede manier om er het meest aan over te houden, daarbij krijgt het nog een tweede leven in een andere verzameling.

Ruillijst

Toch heb ik nu iets nieuws bedacht, om het ruilen wel mogelijk te maken. Een digitale ruillijst die iedereen door kan bladeren om te kijken of ze nog iets met mij kunnen en willen ruilen. Alles wat ik wil ruilen staat er op.

Onderverdeeld in 3 categorieën fossielen, mineralen en schelpen. Interesse om te ruilen lees dan wel even mijn regels door, dit voorkomt verwarring.

Om zeker te weten dat het ruilen op een eerlijke manier gebeurt heb ik een aantal regels wat betreft het ruilen.

1 ) bij interesse in ruil moet duidelijk aangegeven worden welke items de tegenpartij wil hebben, daarnaast moet hij of zij een duidelijke ruillijst of duidelijke foto’s sturen van aangeboden items.

2 ) items moeten voorzien zijn van volledige data anders is er bij voorbaat geen interesse

3 ) items worden alleen gerollen als ik interesse heb in de items van de tegenpartij

5 ) geruilde items worden pas verzonden als de items van de tegenpartij binnen zijn

6 ) regel 5 is uitgezonderd wanneer ik al vaker heb geruild met de persoon in kwestie en voldoende vertrouwen hierin heb. In dit geval worden de pakketjes gelijk verzonden tenzij anders afgesproken.

7 ) ieder neemt de eigen portokosten voor rekening en pakketjes worden zorgvuldig verpakt

En iets gevonden? Stuur dan een mailtje naar ibe.naturalhistory@gmail.com en het ruilen kan beginnen!

Fossielen

Mineralen

Schelpen

Uit passie geboren

Zoek je een uniek cadeau? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 2 miljard jaar oud fossiel of een prachtige edelsteen.