Fake mineralen

Deze categorie is natuurlijk geen officiële categorie, omdat het geen mineralen zijn als ze door menselijk toedoen zijn gemaakt. Maar ik wil deze categorie er toch heel graag bij zetten omdat het teleurstellingen kan voorkomen als u ergens mineralen koopt. Er kunnen namelijk altijd FAKES tussen de mineralen zitten. Bijvoorbeeld “mineralen” die in een laboratorium zijn gemaakt of mineralen waar bewust dingetjes aan gekleurd of gewijzigd zijn om de kansen op verkoop te vergroten. MineralenenFossielenkopen doet hier niet aan mee. En ook in de webshop zult u de categorie FAKE MINERALEN als aparte groep terug zien zodat u weet waar u aan toe bent.

Hier onder staan Alle Fake mineralen, die in de webshop worden aangeboden onder de Categorie MAN MADE MINERALS.

Silicium cabride

Het materiaal Siliciumcabride ook wel bekend als carborundum word veel gebruikt om voor slijpmachines om materialen te kunnen slijpen en polijsten. Het is een zeer materiaal en deze chemische verbinding werd ontdekt door Goodrich Acheson. Het is echter ook eenvoudig na te maken als kristalvorm. Ze worden dan ook veel als mineraal verkocht op beurzen en op het internet, maar omdat het manmade is mogen we eigenlijk niet van een mineraal spreken.

Bismuth

Bismuth komt gedegen in de natuur voor maar de kristallen die je op beurzen en op internet ziet zijn bijna allemaal kunstmatig. Dit komt omdat de bismuth kristallen heel makkelijk te reproduceren zijn, gelukkig kun je ze net zo makkelijk herkennen. Het zijn die kleurrijke kubusachtige vormen die mensen toch vaak doen besluiten tot koop, en achteraf blijken het dan nepperts te zijn.

 

Mineralen Webshop 0012 / Silicium cabride / FAKE / 48 mm

Mineralen Webshop 0013 / Bismuth / FAKE / 24 mm