Mineralen

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”
Bestel nu >

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen. Van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsen alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralen en Fossielen levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

1. Elementen

2. Sulfiden

3. Haliden

4. Oxiden

5. Carbonaten

6. Boraten

7. Sulfaten

8. Fosfaten

9. Silicaten

10. Organische verbindingen

FAKE MINERALEN

Uit passie geboren

Zoek je een uniek cadeau? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 2 miljard jaar oud fossiel of een prachtige edelsteen.