Meteorieten

Meteorieten zijn delen van een meteorïde of planetoide die op de aarde zijn ingeslagen. Als het object zich nog in de dampkring bevind noemen we het geen meteoriet maar een meteoor. Tijdens deze vlucht word het object blootgesteld aan enorme hitte. Een meteoriet is onder meer te herkennen aan zijn fusioncrust/smeltkorst en vingerprintafdrukken die tijdens de verbranding zijn ontstaan. Er bestaan drie type meteorieten dit zijn; steenmeteorieten, ijzermeteorieten, steen-ijzermeteorieten.

Tektieten

Tektieten zijn stukken natuurlijk glas die ontstaan na de inslag van een meteoriet. Als de meteoriet inslaat komt er enorme hitte vrij. Het gesteente rondom de inslagplaats word dan zo heet dat het smelt, daarna stolt het weer tot een glasachtige substantie. Er zijn een hoop verschillende soorten tektieten goede voorbeelden zijn; moldaviet, indochinieten, irgizieten, austalieten, darwinglass, en libbisch glas.

Meteoritische objecten kopen

Wanneer u besluit om een meteoritisch object te kopen moet u zich goed laten inlichten, er zijn namelijk veel oplichters in deze markt. Bij mineralenenfossielenkopen.nl bent u altijd zeker van echt materiaal. Wij kopen alleen van erkende dealers en / of met certificaat van authenticiteit goedgekeurd door de I.M.C.E.

Steen Meteorieten

Steen/ijzer Meteorieten

ijzer Meteorieten

Tektieten (inslagglas)