Fort Meyers Beach

Zoals vorige week vermeld zaten we niet in een hotel op Sanibel island maar op het iets zuidelijker gelegen Fort Meyers Beach en wel direct aan het strand! Het leuke van dit strand is, is dat je er ook prima schelpen kunt verzamelen.

Pinna

Eigenlijk bijna direct nadat we zijn gearriveerd kunnen we al het strand op om schelpen te zoeken. En hoewel er toch behoorlijk wat andere strandbezoekers zijn is het aantal schelpen prima. Natuurlijk is hiervan de meerderheid kapot maar dat is eigenlijk altijd wel het geval. Ik loop eerst in de richting van de pier, dit is niet echt ver van het hotel. En omdat ik hier niet verder kan besluit ik om de tegengestelde richting in te lopen. Het duurt dan niet lang voordat ik een zo goed als complete doublet van een pinna vind. Verder zie je voornamelijk fragmenten van deze erg tere schelpen dus een doublet is zeker een mooie vondst. De soort is overigens Atrina seminuda zie de LINK naar de database.

Sanddollars

Gewoonlijk is het voor mij niet te doen om in de zee te zwemmen, maar het water hier in de Golf van Mexico is bijzonder warm en heel erg zout. De moeite dus om even het schelpen zoeken te pauzeren en in het water te gaan. Je kunt natuurlijk niet veel zien van wat er allemaal langs je voeten gebeurt maar zo nu en dan voel je wat bewegen. Die bewegingen worden veroorzaakt door levende sanddollars! Die je als je ze even uit het water haalt rustig kunt bekijken, het leuke is dat je alle haartjes ziet bewegen.

Scaphopod in een spons

We zitten totaal drie dagen bij Fort Meyers Beach, een dezer dagen maak ik tegen de avond een kleine strandwandeling. Het vinden van leuke schelpen valt redelijk tegen op het moment tot dat ik in mijn ooghoek een spons zie liggen. Niet dat ik die sponzen nu verzamel maar tot mijn verbazing steekt er een scaphopod (Olifandstandje uit) dit heb ik nog niet eerder gezien, maar het Olifandstandje mag natuurlijk mee.

Langs de gruislijn

Het strand is nog het mooist wanneer je langs de gruislijn aan het zoeken bent en wel heel dicht met je neus er boven op. Zo dicht op het gruis dat je er net niet helemaal tegen aan zit. Op deze manier heb je namelijk de mooiste vondsten. Ten minste als je de juiste gruisbank hebt gekozen. En op een gegeven moment zit ik met mijn neus op zo’n gruisbank, Bullas, scaphopoda en vele kleine gastropoden liggen hier te wachten om verzameld te worden. Toch moet ik opschieten want de vloed komt op en ik had geen zakje mee genomen dus de handen zitten zo vol. Daarnaast begint het te regenen. Maar ik blijf nog heel even verder verzamelen tot dat de golven het gruisbankje overspoelen…

Houd www.mineralenenfossielenkopen.nl in de gaten want wie weet komen er wat schelpen uit Florida / Fort Meyers Beach op de website.