Edelstenen

Al sinds de oudheid verwerkt men edelstenen voor allerlei doeleinden je zal al snel gaan denken aan sieraden en andere siervoorwerpen. Echter de meeste edelstenen worden op zeer grote schaal verwerkt in onze industrie. Toch zijn edelstenen nog het meest geliefd als ze gefaceteerd of cabochon geslepen zijn.

Bestel nu >

Er zijn allerlei stenen op de markt maar een enkele mag je ook werkelijk edelsteen noemen er gelden een aantal eisen om tot namelijk de hardheid, zuiverheid en kwaliteit.  Alle stenen die niet aan deze eisen voldoen noemt men sierstenen. Een of andere **** heeft de term halfedelstenen ingevoerd, dit is echter een onofficiële term die nergens op slaat. De bekendste edelstenen zijn natuurlijk Diamand > Robijn > Saffier > Smaragd > Aquamarijn > Edelopaal > Topaas. www.mineralenenfossielenkopen.nl produceert ook zelf cabochons. In ons aanbod zal altijd een serie zelf geslepen stenen aanwezig zijn.

Hier onder staan alle edelstenen die ooit ruw en/of geslepen op mineralenenfossielenkopen.nl beschikbaar zijn geweest.

 

Ammoniet & Amoliet

Barnsteen

Beril

Copal

Fluoriet

Fossiel Bot

Granaten

Korund

Kwarts

Labradoriet

Lapis lazuli

Nontroniet

Opaal

Parels

Stromatoliet

Toermalijn

Topaas

Turkoois

Unakiet

Zoïziet

Uit passie geboren

Zoek je een uniek cadeau? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 2 miljard jaar oud fossiel of een prachtige edelsteen.